Hopp till kongstad-webb

God Jul 2007

Åter dags att önska

God Jul och Gott Nytt År

På vår kant kan vi se tillbaka på ett händelserikt år, fyllt av aktivitet, arbete och studier. Efter att ha bestämt oss i början av hösten förra året har vi i år flyttat till Gårdsby. Det innebar bland annat:

  • Sälja huset i Sandsbro under våren
  • Sätta igång och renovera i Gårdsby från påsk
  • Packa och flytta i juni (då var det varmt...!)
  • Packa ur och komma i ordning
  • ...så nu är vi rätt inbodda

Första steget i renoveringen i Gårdsby var att såga ner oljetank och ta ut den gamla oljepannan, och sätta in ved- och pelletspanna. Inne i huset är tak, väggar och golv övergångna. Sen vet ni ju att det är en gradvis process att komma i ordning och "landa", massor av detaljer att fixa.

Poul har fortsatt med nätverk och IT-säkerhet på jobbet (som nu heter Saab) med mycket resor tidvis. En nyhet är att jag gått in som delägare i ett segelfllygplan på Kronobergshed, men det blev inte mer fluget i sommar eftersom vädret var så ogynnsamt (det fina vädret var under flytten, puh). Föreningsengagemanget är begränsat till lite trakttidning och webb.

Inger har ett mycket intensivt studieår med uppsatsskrivning och praktik inför avslutningen - som sjuksköterska. Strongt. Men hon har ändå hunnit med att sjunga i kör och arbeta med att få fint här i Gårdsby.

Arvid är enda "barnet" hemma nu, och går i 3:an i gymnasiet (samhällsprogrmmet och musiktillägget). Det har varit mycket kulturaktiviteter, och nästan mer sång och kör än gitarr i år. Han spelar iofs med i ett metal-band, och har kvar intresset för inspelning och redigering. Arvid har varit mycket hjälpsam med fixandet här (vedsågning, flytt och annat).

Jag har Frida i Stockholm och Tobias i Lund. Frida som läst genusvetenskap, och arbetat i barnverksamhet och café. Men på sistone lika mycket eget skrivande. Hon var på en långresa i Indien i början på året. Tobias stortrivs med de fortsatta medicinstudierna i Lund, och har trappat ner engagemanget lite i festkommittén i medicinska föreningen. Han arbetade i Norges minsta samhälle i somras (bra betalt sjukvårdsbiträdesjobb).

Inger har Daniel i Stockholm och Erik i Lund. Daniel som efter kompletteringsstudier nu går första terminen på medicin. Han sjunger också i Jacobskyrkans kör. Erik jobbade (Systembolaget!) och läste på Växjö universitet i våras, men läser nu ekonomi i Lund.

En liten sak om att bo i "teleglesbygd", dvs flera km utan ADSLs område. Vi är nu inne på tredje lösningen med mobilt bredband. Först gick ett företag i konkurs, sen fick vi ett långsamt NMT-modem, men nu ska det gå bättre med ett nytt NMT-modem och yttre antenn eftersom vårt läge inte är optimalt.

Vår nya adress hittar du på hitta.se.

Jag önskar dig ett riktigt gott 2008.
Vi ses förhoppningsvis !

Poul K i Växjö

Husbyte i år...

...till Gårdsby och bokskogen

 


Låt oss fortsätta med några bilder från Gårdsby


Panorama en sensommarseneftermiddag från altanen

Barnen i nämnd ordning (ungefär)


Det trevliga men rätt gamla segelflygplanet LS1f som tyvärr har fått "vila sig" allt för mycket i sommar (pga vädret).


SE-TRH hoppas på start på Kronobergshed


Nu är det bara att se fram emot nästa sommar!


Boken utanför huset i Gårdsby

Här kan du i och för sig hitta annan Jul-info:

Prova även min sida www.pk2.se där det (kommer att) finn(a)s musik m m.

 

Besökare just nu: