Välkommen till Jul 2001 hos Kongstad i Växjö
Lite från vårt gångna 2001 och hur vi har det.


Året som gick - Bildkavalkad - Björkliden - Epost.

God Jul och Gott Nytt År alla vänner

Året som gick

Ja, som så ofta nu för tiden, så gick året snabbt.

Nu har jag två ungdomar på gymnasiet, sedan även Frida börjat där, på samhällsprogrammet. Idag, julafton, fyller Tobias 18, och han funderar redan på vad han ska göra efter gymnasiet. Frida är fortsatt kultur-, media- och motionsintresserad, och går varje vecka på både filmstudio och aerobics. Arvid går sista året i mellanstadiet, och aktiv i scouterna, med luftgevärsskytte och mycket musik (elgitarr). Bland annat var Arvid på det stora scoutlägret Scout2001 i Skåne.

Poul ägnade mycken tid i somras, med viss tacksam hjälp från ungdomarna, att måla på huset i Sandsbro. Men njöt även av sommarens fina värme... Poul var också i San Fransisco på en arbetsresa i april. Inger går sin programmeringskurs, och vi hade båda en jättefin cykeltur i somras till Haverdal-Kalvakärr-Kvibille-trakten utanför Halmstad. Daniel är mycket aktiv med fäktning, och Erik spelar gitarr.

Det var roligt att återknyta bekantskap med en del "gamla" kompisar, såsom LÅJ, Johan, Bengt, Werner m fl.

Och så är det ju det där med Internet. Nu när vi kör "bredband" (ADSL) så går det att ringa hit igen på kvällarna, trots att det körs så mycket Internet härifrån.

Poul cyklar i San Fransisco i april, och träffar "gamla" kompisar igen.

Frida slutar grundskolan - - - Besök i Ljuder och Backa.

Scoutlägret 2001 i Rinkaby utanför Kristianstad

Cykelutflykt till Haveldal - Kalvakärr - Kvibille

Tur till Danmark och släktkalas i Humlebäck


Björkliden

Årets gemensamma resa gick i april till Björkliden i Lappland. Bara några kilometer från Abisko där vi var flera av oss i fjor. Där vi bodde hade vi fin utsikt över Lapportens karaktäristiska siluett. Vi ville åka skidor, och vi fick några fina dagar som synes nedan, men hade också några missöden...

Men vi klarade oss bra ändå. T ex åkte vi sista dagen till Riksgränsen längre västerut där det fanns rätt gott om snö. Och visst är det fantastiskt att kunna åka kollektivt så bra och så långt däruppe.

Två fina utflykter var med tolkning efter bandvagn till Låktatjåkka fjällstation, den högst belägna i Sverige, och mycket trivsam. Där kan man smaka deras pannkakor och annat gott, och sen åka nedför till Björkliden på eftermiddagen igen.

Området har en speciell natur och kultur. T ex finns mycket att se efter järnvägsbyggarna runt förra sekelskiftet, och vi var på en fin bildvisning på Gammelgården.
Traktkarta Björklidenkarta

Godnatt i Abisko


Året som gick - Bildkavalkad - Björkliden - Epost. Jul Nyår 2000


Skicka ett mail så jag får din epost-adress

Webbplatser: Kongstad - Gårdsby-Sandsbro - Sandsbro skola

Besökare just nu: