Välkommen till Jul - Nyår 2000
hos Kongstad i Växjö


Jag tänkte berätta lite om vårt gångna 2000 och hur vi har det.
Här är vi - Vad vi gör - Abisko - Till sist: julpysslet .

Gott Nytt År God Jul och Gott Nytt År alla vänner Julgumma i lera av Ylva  Elfström, Hultäng

Här är vi

Vår familj är ju stor, Inger med Erik och Daniel, och Poul med Tobias, Frida och Arvid. Så vi är allt från 2 till 7 hemma. Från Sandsbro är det inte så långt till "de andra" föräldrarna. Här bland annat lite från påsklunch och "påskäggsrullning".
Påsklunch Arvid rullar påskägg Många (även cyklar) många ja...

Vi har nu bott i gemensamma huset i Sandsbro 2 1/2 år och trivs bra. Trädgården är liten men var rätt "yvig" när vi flyttade in. Man kan säga att vi har en "tio-minuters-gräsmatta", en liten på framsidan. Nu tycker vi att vi fått lite koll på trädgården, och det är Inger som har äran av det. I somras blev det äntligen av för Poul att klippa ner buskar och måla om planket.

Här i Sandsbro finns sjöar runtom med bad, paddling och skridskor.
Helgasjön vid Sandsbro badplats Frida vid Storön i Toftasjön

Vad vi gör

Ska man gå i åldersordning?...

Poul jobbar vidare på samma ställe med IT och kommunikation. Det har i år medfört en hel del resor, men har trivts bra eftersom ett stort, bra projekt har dominerat i år. Ett gammalt intresse är motion och en del träning, men under senaste året har jag kompletterat med yoga, som är en skön avkoppling - man mår gott. Det är roligt att Inger delar intresset. En annan aktivitet är lokalt arbete i styrelse och webbplatsen för Gårdsby-Sandsbro sockenråd, vår lokala traktförening.

Gamla intressen som körsång eller skriva musik på dator har fått fortsätta att slumra - tiden finns inte med allt man har omkring sig dagligen. Men en vacker dag kommer tillfället...

Poul

Inger har under året arbetat fram en webbplats för miljövettiga produkter som "starta-egen". Det innebär mycket kontakter och studier, och på webbplatsen finns både faktaartiklar och kåserier. Prova

Erik i åttan håller på med bland annat fotboll och elgitarr.
Daniel i sjuan spelar trummor och håller på med fäktning.

Inger Klicka här: Miljöportalen www.tavara.nu
Under året har det onekligen pågått mycket kring Internet, webbplatsbestyr och datorer. Den främste Internet-användaren är förmodligen Inger med miljöportalen, men andra ligger också rätt bra till. Det kommer bredband till Sandsbro 2001, och det blir en lättnad.  

Tobias går i 2-an på Katedralskolan i Växjö, naturvetarlinje. Han trivs mycket bra, och man märker som föräldrer att nu rör han sig mellan kompisar i hela stan. Med körkortsträningen är det tydligen inte så bråttom...

Ett annat stort intresse är fotbollen som han och några kompisar hållit på med i samma lag sedan 7-årsåldern. Nu är de även med i Sandsbro seniorlag ibland.

Sedan konfirmationen har Tobias hållt kontakt med Kyrkans Ungdom, och sjunger också i kör i Domkyrkan lite då och då.

Tobias 3. från höger
Från en "pilgrimsvandring" till Santiago de Compostella
i norra Spanien som KU-gruppen gjorde.
Här från Sarria i början på vandringen.

Frida går i nian på gymnasiet, och trivs också bra. Att vara med kompisar är en "livsviktig" aktivitet.
Aerobics och motion har blivit mycket populärt för Frida och kompisarna. Tidigare spelade hon fiol, senare basfiol ett tag.

Under året har behovet av pengar vuxit allt mer tycker pappa, så det fick bli justering av månadspengen, men Frida har också börjat extraknäcka lite med reklamutdelning.

I somras konfirmerades Frida på Kronobergs folkhögskola. En del av kompisarna från konfa-lägret träffas fortfarande.

Arvid går nu i femman, och har bytt skola till Pilbäcksskolan i år. Han har förmånen att fortsätta i den sprudlande musikundervisningen på Sandsbro skola, där han gått fram till nu. Där finns en driftig musiklärare, Göran Nikolausson, som dragit igång en massa rockgrupper (instrumentundervisning), och skolan har tom gett ut 2 CD-skivor. Arvid spelar elgitarr, och det går mycket bra.

Varje vecka håller Arvid på med luftgevärskytte, där han just tagit guldmärke och vunnit en liten pokal. Han går också på scouterna här i Sandsbro.

Arvid

Abisko

I slutet av semestern/sommarlovet åkte Poul, Arvid, Frida och Tobias med tåg till Abisko turiststation. Vi bodde på turiststationen och gick turer runtom därifrån, och jag tror att barnen kom att gilla fjällnaturen. Abiskojokken var otroligt vacker och häftig - undrar hur vattnet dånar fram i juni?... Vi var också rätt flitiga besökare på Abisko Naturums små exkursioner. Kungsleden startar i Abisko, och en av dagarna gick vi där en bit. Det var också mycket bekvämt att ibland ta linbanan upp på fjället Nuolja (Njulla) intill... Och när man varit ute hela dagen är det inte dumt att ta en chokladboll och kasta lite pil i puben på fjällstationen... Karta

Abisko station Här börjar Kungsleden Alla Arvid och Lapporten Frisk och grönt i fjällen Frida vid Trollsjöns spegelyta Granater i glimmerskiffern Isranunkel Fjällsippa Blomstervandring längs Ridonjira Dimma sista dagen, men...dimman lättade! Gammalt träd Fjällgodis Poul vid Kårsajokken Frida vid Abiskojokken Arvid, Tobias vid Abiskojokken Godnatt i Abisko Restaurangvagn med utsikt på hemvägen


Dessutom var det så att Poul fick tillfälle att återvända till Abiskos höstfärger i september tillsammans med en kollega. Fantastiskt att gå i Kårsavagge, till Låktatjåkka - och att ta linbanan vid Abisko...

Lapporten med "florsockersnö" Kårsavagge Lugn Abiskojokk Höstfärger


Dags att drömma om nästa sommar!

Till sist: julpysslet

Klipp ut, sätt ihop 1+2+3 och 2+1+3 och räkna troll!

1. Klipp ut 1.

2. Klipp ut 2.

3. Klipp ut 3.

Innehåll: Här är vi - Vad vi gör - Abisko - Till sist: julpysslet - Epost.


Webbplatser: - Kongstad - Gårdsby-Sandsbro

Besökare just nu: