Hopp till kongstad-webb

God Jul 2006

År gick ju snabbt, dags att önska

God Jul och Gott Nytt År

Årets hälsning skickas från ett varmt Växjö, utan någon snö eller skridsko-is i sikte. Men det var faktiskt smällkallt i början av året, se t.höger.

Arvid är nu mittvägs i gymnasiet, och det tycks gå bra på samhällslinjen. Musiktillägget på skolan har gett en massa musikmöjligheter för Arvid. Kör och vokalgrupp, elgitarr, koncerter och vårshow. Om man ska förknippa Arvid med något kan det t ex vara spel, vare det sedan gitarr, studioinspelning eller rollspel. I höstas tog sig ett gammalt intresse från förr, och Arvid var med att starta Sandsbro Spelsällskap.

Frida gick i våras andra terminen på Leksands folkhögskola på kursen Digital bild, och arbetade samtidigt fram med arbetsprover för ansökan till olika konstskolor. Hon höll även på med tidningarna GirlTechNews och Gårdsby-Sandsbro. Under sommaren jobbade Frida i Leksand på ett ungdomsläger, och från i höst har hon studerat genusvetenskap på Stockholms Universitet. Och verkar njuta av student- och kulturlivet i Stockholm.

Nu har Tobias gjort tre terminer på läkarlinjen i Lund och trivs som en fisk (?), ja bra alltså. Tiden tycks delas mellan studier, studier och "sittningar" (middagar, sociala aktiviteter m m). Fast en rätt stor grej var väl ansvarig för Medicinska föreningens festverksamhet under 2007 (med e-postadressen sexm@mf.lu.se). Enligt statuterna ska utskottet tilse "att erfoderlig festlighet upprätthålles".

Sommarens resa för Inger och mig gick till Moseldalen, se nedan. Det var efter tips från goda vänner, och vi hyrde cyklar och tog oss runt i maklig takt och njöt av naturen, floden, rörelse, vinet och ledighet. I övrigt ägnade jag mig än mer åt segelflyg denna sommar. Segelflygfältet Kronobergshed, norr om Alvesta. Det blir mer flygande och utbildning än förra året, se nedan.

Nu är det bara två ungdomar hemma, vilket märks en hel del. Ingers Erik har gjort lumpen hela 2006, medan Daniel har pluggat vidare i Växjö efter gymnasiet.

I somras beslutade vi oss för att flytta till Gårdsby-huset, Klockaregården om ni minns, som jag har haft uthyrd sedan 1998. Vi hoppas vara inflyttade före sommaren. Så nu är Sandsbrohuset ute till försäljning på hemnet.

Jag önskar dig ett riktigt gott 2007.
Vi ses förhoppningsvis då!

Poul K i Växjö

Kontraster i år!

 


Lite svalkande öl är inte fel efter en (lång) cykeltur i sommarvärmen


Låt oss börja med lite glimtar från cykelturen i Moseldalen i slutet av juni


Detta panoramamontage visar en liten by någon timmes cykeltur "nedströms" från Bullay där vi bodde först. Cykelvägarna går ofta nästa floden, och ofta skilt från bilvägarna. Till Bullay var det lätt att komma från den "Frankfurt-flygplats" som Ryan Air flyger till, Hahn. Det är bara att åka ner till dalen med minibuss, och man är strax på plats. Zell och Bullay ligger bäst till, om du vill prova.


(Bernkastel)

Ska vi säga... att ovanstående bilder ger ett intryck av ett vilsamt cyklande mellan små byar, vinprovning och god mat...
Se även våra andra Moselbilder.


Tobias, en ansvarsfull funktionär i Medicinska föreningen i Lund:

Frida, när hon ska skicka in arbetsprover till konstskola i Stockholm - lättnad!
Hon kom till och med in, men ändrade senare sina planer.

Arvid som (sjungande) "vilde" i Katedralskolans vårshow:


Småland är bra att segelflyga i (när vädret är fint som det var i juli): vackert-väders-sport där man hjälps åt mycket.
Jag utökade mitt certifikat med sträckflygningstillstånd, grundkurs i avancerad flygning, steg2-tränare och fick ihop ett silver-C-diplom. Nedan en bild från sträckflygningsutbildningen, en utelandning på "annan plats".


När man gjort en 5-timmarsflygning är det stor risk att man råkar ut för diverse "dop"...
Men så blev den flygningen (6 tim och över 2 km höjdvinst i termik) också en i silver-C-diplomet:

Ja, här är alltså huset i Sandsbro som är till salu för tillfället:

På många ställen är det nu uppröjt efter orkanen Gudrun från januari 2005:

Ungefär samma ställe...

Här kan du i och för sig hitta annan Jul-info:

Prova även www.kongstad.tk där det finns musik m m.

Besökare just nu: